Talevskis Pizzakit

Ta med känslan & smaken hem!

Ett pizzakit som du slutför i din egen ugn med fantastiskt resultat!

Vi tycker en bra pizza börjar med brödet. Hos oss bakas eget surdegsbröd med bland annat vårt egna, extra proteinrika mjöl som vi har tagit fram tillsammans med Lilla Harrie, Sveriges äldsta kvarn!

Brödet (pizzabotten) har vi förgräddat i vår vedugn för att du ska få en fluffig och krispig pizza även i din egna ugn. Du får med tomatsås och ostar som du själv lägger på och givetvis kan du köpa till andra toppings vi använder oss av. Grädda på högsta värme i 2-3 minuter eller tills osten har smält.

En vedeldad surdegspizza hemma

I vårt pizzakit ingår två förbakade surdegsbottnar, vår egna tomatsås, vår unika buffelmozzarella gjort på råmjölk från Kampanien och pecorino sardo. Övriga toppings köps till vid sidan.

Förbeställ redan nu

Beställ via länken nedan eller info@stadsparkscafeet.se. Ange antal kit (två pizzor per kit) och om du önskar några andra toppings enligt listan nedan. Givetvis ordnar vi öven glutenfria bottnar om det önskas.

Priser och toppings

Komplett pizzakit för två pizzor 189kr
Två förbakade bottnar, tomatsås, buffelmozzarella och pecorino sardo

Ventricina Ibis
Grovhackad salami, lite syrlig och mellanstark chilismak. Tillverkad enligt genuina traditioner från Calabrien och har mognat i ca två månader.
25kr/pizza

Tryffelsalami
Producerat i lilla landsbyn Cimafarle i Piemonte av äkta tryffel. Innehåller kött från noggrant utvalda uppfödare i norra Italien. Salamin lufttorkas och mognar i 90 dagar i speciella, välventilerade och tempererade kammare. Ett hantverk med en fantastiskt ren smak av tryffel.
25kr/pizza

Liguriska oliver
Leccino heter olivsorten och är en av de bredaste olivsorterna i Italien. Bryter verkligen ryktet om att urkärnade oliver inte har ordentligt med smak.
15kr/ pizza

Cotto - Rosafino
Tillverkad enbart från färska fläsklår. Inget tillsatser och är dessutom glutenfri. Fräsch, härlig och naturlig smak med en fin rosa färg utan eftersmak. Detta innebär en långsam och noggrann produktionsprocess.
30kr/pizza

Castillo de Canena Reserva Familiar Picual
En familjeägd gård sedan 1780 och drivs fortfarande av samma familj. Picual är den mest kända spanska olivsorten med en smörig finish. Just denna olivolja har fått 100 poäng av 100 möjliga i Los Olei flera år och blev 2018 utsedd till världens bästa olivolja. Stark, pepprig och rund i smaken. Utmärkt till sallader, på pastan, att droppa brödet i eller toppa pizzan med - vi toppar samtliga våra pizzor med Castillo de Canena.
228kr/50cl flaska


Lycka till med din pizza!

Med vänliga hälsningar,
Talevskis i Stadsparken


Vägledning

Du har fått med två förbakade surdegsbottnar, vår alldeles egna tomatsås, tärnad fior di latteost, 125g buffelmozzarella från Kampanien gjord på råmjölk, en lagrad pecorino sardo som vi rivit
här på restaurangen samt ekologisk basilika.
Ingredienserna räcker till bägge pizzorna.

Har du beställt övriga toppings finns givetvis dessa också i kitet.

Så gräddar du din pizza!

Sätt ugnen på högsta möjliga grader och grädda i tills osten har smält. Superenkelt! Ca två minuter, varierar från ugn till ugn.

Placera pizzan på en skärbräda, gärna trä och låt vila i en minut innan du skär upp.

Har du fått med andra toppings? Här kommer våra tips!
De liguriska oliverna och ventricinasalamin får gärna hänga med in i ugnen, lägg buffelmozzarellan sist isåfall.
Tryffelsalami och cotto smakar bäst att montera på pizzan efter ugnen. Olivoljan funkar lika bra innan som efter.

OBS! Låt inte pappret följa med in i ugnen.

Hur blev din pizza?
Låt oss veta!

Det finns inget rätt och fel, vi kommer bara med tips!
Det viktiga är att du får njuta av en god pizza där hemma.

Vi är nyfikna på hur du gjorde med just dina pizzor och hur de blev. Lägger du upp på sociala medier får du gärna tagga oss @stadsparkenlund eller maila oss med bilder och feedback!




Lycka till med din pizza!

Med vänliga hälsningar,
Talevskis i Stadsparken


Stadsparksgatan, Lund

046 - 211 44 47

info@stadsparkscafeet.se

Följ oss!

Öppettider

Måndag - Söndag 12:00 - sent
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram